Sinds jaar en dag krijgen inwoners van de gemeente die 50 of 60 jaar gehuwd zijn van het gemeentebestuur een kunstwerk als geschenk. Ook de meest verdienstelijke sporters uit de gemeente worden met een speciale kunstzinnige trofee in de kijker gezet. Voor beide geschenken is het gemeentebestuur van Kasterlee op zoek naar kunstenaars die een creatief en uniek ontwerp willen realiseren.

Professionele en amateurkunstenaars uit verschillende disciplines kunnen één of meerdere voorstellen voor geschenken voor de jubilarissen en/of de sportlaureaten indienen. Aan deze ontwerpopdrachten zijn enkele voorwaarden verbonden. Zo moeten de ingediende voorstellen aansluiten bij de gebeurtenis waarvoor het kado gegeven wordt. Het voorstel moet bovendien afmetingen, een kostenraming, contactgegevens van de kunstenaar en een schets of ontwerp van het geschenk bevatten. Alle info rond de ontwerpopdrachten vind je op www.kasterlee.be, kijk bij vrije tijd, vrijetijdsaanbod, cultuur.

Ontwerpen kunnen tot 4 november 2013 ingediend worden bij de cultuurdienst. Het schepencollege zal ten laatste op 18 november één tot drie voorstellen selecteren. Deze voorselectie moet dan verder uitgewerkt worden zodat het schepencollege uiterlijk op 9 december een definitieve keuze kan maken.